Brein PiekFijn

Beeldend leren, Hersentraining
 

Over mij


Mijn naam is Ellen Duivenvoorden, geboren in 1991 en ik ben afgestudeerd leerkracht voor het basisonderwijs, ‘Ik leer anders’ coach en Neuro- en Biofeedback trainer.

Voordat ik de opleiding op de PABO ging volgen paste ik al regelmatig op in gezinnen met autistische kinderen die speciaal onderwijs volgden. Ik heb altijd veel interesse gehad in hoe deze kinderen in het leven staan. Ook heb ik twee jaar de Academische PABO met master pedagogiek gevolgd aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Tijdens deze studies heb ik mij verdiept in beelddenkers en kinderen die ‘anders’ zijn, zoals dyslectici, autisten,  AD(H)D‘ers enz.

Ik ben in aanraking gekomen met Neurofeedback en de combinatie met de methode voor beelddenkers. Daardoor ben ik een opleiding op HBO niveau voor Neuro- en Biofeedback gaan volgen en heb ik de cursus voor beelddenkers: ‘Ik leer anders’ gevolgd. Zelf ben ik ook een beelddenker. Daarom herkende ik veel tijdens deze cursus en ik weet wat het is om meer moeite te hebben met het leren op school. Ik heb ervaren dat de combinatie van Neurofeedback met ‘Ik leer anders’ heel goed werkt.

Ik vind het erg leuk om met mensen te werken, zeker één op één of in kleine groepjes.

De Neurofeedback stelt mij in staat om ook mensen met andere problemen dan beelddenken te helpen. Dat geeft het werk voor mij een extra dimensie.

In 2018 ben ik een eigen bedrijf, Brein PiekFijn, gestart. Het geeft me veel voldoening om te zien dat mensen door mij geholpen kunnen worden en dan beter kunnen functioneren in de maatschappij. Ik weet als geen ander hoe moeilijk het kan zijn als je “anders” leert, of als je bijvoorbeeld door het krijgen van een ziekte bepaalde dingen niet meer kan. Maar het is mogelijk om dit op een positieve manier aan te pakken en samen op zoek te gaan hoe er vooruitgang geboekt kan worden. Soms met kleine -, soms met grote stappen.

 
E-mailen
Bellen